Miért csak két havonta mensturálok? Fekete vérzés mire utal?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mentruációs problémával fordulnék Önhöz. Havi vérzésem eleve rendszertelen, ami sokak szerint még normális az én koromban, és huszonéves kor fölött kell emiatt aggódnom. Ennek ellenére engem mindig aggodalommal tölt el ha késik, mert nemi életet is folytatok már. Másrészről érdekes módon mindig 2. hónapra szokott megjönni. Első kérdésem tehát ez volna, hogy mitől lehet ez a 2 havi vérzés? A következő kérdésem pedig: Mindig védekezünk a párommal, ám júniusban volt egy alkalom amikor ez kimaradt. Az ezt követő menstruációm kimaradt, az július közepére esett volna. Több tesztet is csináltam azóta, mind negatív lett, ami egy időre megnyugtatott. Ám tegnap jelentkező mensturációm (ami a naptár szerint jókor jött meg) a mai napra feketévé vált. Nem sötétvörös, határozottan fekete. Tegnapelőtt hasi görcseim voltak, éktelen, szúró fájdalom. Nem kifejezetten alhasi, szinte egész törzsre terjedő, hát felé sugárzó érzés. A napokban mindenképp ellátogatok nőgyógyászhoz, ám addig is szeretném kikérni véleményét. Előre is hálásan köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza rendszertelen menstruáció témában

A leírt vérzési rendellenesség a peteérés hiányát veti fel. A fájdalom a menstruáció idején a méhnyálkahártya leválásakor felszabaduló prostaglandin okozza. Minél jobban megvastagodik annál nagyobb mértékben szabadul fel, nagyobb a fájdalom.

Kérdés: 2012. augusztus 15., 15:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 17., 22:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?