cytológiai lelet

Nőgyógyászati cytológiai vizsgálaton ezt írták le: kolp: A-B zónában kiterjedt ecetsav pozitivitás, jódnegativ terület. BV: tömött portio, hasfalon keresztül rendes nagy uterus. Nőgyógyászati UH: negativ. cytológia: P2, kenet: feldolgozott, értékelhető, bő lobos nyák, részben vastag kenet,. Minősítése: negativ, kóros neoplasticus hámelváltozásokra. Részletes vélemény: egyéb: metaplasia. Panaszmentes vagyok, szűrővizsgálaton voltam. Az lenne a kérdésem, hogy a látott kép és a cytológiai eredmény alapján megnyugodhatok, vagy kérjek másik vizsgálatot, mert esetleg elindult egy kóros folyamat? 35 évesen kérhetem még a méhnyakrák elleni védőoltást? Monogám párkapcsolatban élek 17 éve.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza citológia témában

Ez a lelet negatív. Azonban méhnyak gyulladása miatt gyógyszeres kezelésre van szükség.

HPV oltás lehetséges.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 19:32; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 16:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
műtéti beavatkozás
Tisztelt Doktornő! 2018 októberében magas kockázatú HPV-t tipizáltak nálam. (méhnyak) Ezt követően többször Asc-us volt a cyto eredménye, majd...
Citologia, Hpv, Cintec plus
Udvozlom Doktor Ur! Idei evben tobb kenetvetelem volt, mert december legvegen Ascus eredmenyt kaptam. Ezutan 6 hettel Hpv neghatarozas (51-es) majd 7, 5...
Citológia asc-us kóros
Tisztelt Doktor úr! 2016. Július 13-an voltam citológián, akkor az orvos azt mondta, hogy csúnya a folyásom, gyulladasom van. Én is és a párom is...
citológia
Tisztelt Dr.Úr! Problémám a következő. Májusban lesz egy éve, hogy nem menstruálok.Több orvosnál is jártam, ahol azt mondták hypoplasias a...
citológia
Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam meg a citológiai eredményemet, orvossal még nem tudtam beszélni, viszont megijedtem a lelet eredményétől. A...