Hyperplasia reservocellularis endocervicis

A feleségemnél idén tavasszal a mellékletben szereplő lelet szerint Hyperplasia reservocellularis endocervicis-t állapítottak meg. Az orvos javaslatára kúraszerűen szedi a Norcolut 5 mg tabletát 2x1-et a ciklus utolsó 10 napján. Azóta teljesen tünetmentes rendezett pontos a menstruációs ciklusa köztes vérzések nélküli. Az egyik emlőben ciszták is találhatóak már több mint 15 éve ezt rendszeresen ellenőriztetjük történt mintavétel is ami negatív lett. Az emlőkben is jelentkezett a ciklus második felében fájdalom ami ugyancsak a kúra alatt megszűnt. Sajnos a kezelő orvostól a betegséggel kapcsolatban semmilyen felvilágosítást nem kaptunk, itt a Webbeteg oldalán is kértünk véleményt de csak annyi választ kaptunk hogy menjünk el a kezelő orvoshoz.Ez majd csak Szeptember hónapban esedékes de más szakember véleményére is kíváncsiak lennénk, ezért szeretnénk a következő pár kérdésre pontos választ kapni (szívesen támogatjuk a válaszfejében az oldalt): -Két gyermekünk mellé szeretnénk még egyet lehet-e és mikor -Feltétlenül szüksége a Gestagen kúra után a "gyógykaparás" ha igen menyit kell ezután várni a teherbe eséssel -A terhesség rendbe hozhatja rendezheti hormonháztartás zavarát -A gestagen kúra után mikor jöhet szóba a terhesség -Gyógyszeres kezelés után várhatóak a panaszok visszatérése és ekkor mi a teendőnk mire számíthatunk Válaszukat előre is köszönjük

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza cervikális hyperplasia témában

-lehet gyermek, bármikor.

-gestagén kúra után nem kell "gyógykaparás", terhesség azonnal vállalható.

-ha létrejön a terhesség az már normális hormon működésre utal.

-a szövettani lelet ösztrogén hormon következménye, ez rendeződik a gestagén/Norcolut/ kezeléssel. Gyógyszeres kezelés után várhatóakat, majd észleljük.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 11:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 13:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...