Sárgatest-hormon pótlása

Tisztelt Doktor úr/nő! 2 évig próbálkoztunk a teherbeeséssel és 2 év alatt volt 2 vetélésem. Később kiderült, hogy a vetélést nagy valószínűséggel a többszörösére (3-4-szeresére) emelkedett prolaktin-szintem okozhatta. Skizofréniámra Risperdal Consta depo injekciót kapok rendszeresen 2 hetente, ami prolaktin-szint emelkedést okoz. Úgy tudom, hogy a prolaktin megemelkedett szintje csökkenti a sárgatest hormon mennyiségét, ami vetélést okoz. Azt szeretném kérdezni, hogy emellett az injekció mellett amit kapok, szóba jöhetne-e sárgatest-hormon pótlása gyógyszeresen? Vannak-e kockázatai? Mennyi esély lenne így a terhesség megmaradására? Hozzáteszem még, hogy az injekció mellett semmilyen más gyógyszert nem szedek és kompenzált állapotban vagyok már több mint 4 éve. Előre is köszönöm esetleges válaszát! Tisztelettel: Honey

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza emelkedett prolaktin szint témában

A leírtak teljesen megfelelő megállapítások.

Sárgatest hormon pótlásra szükség van, ez lehet tabletta, injekció, hüvely tabletta.

A terhesség esetén minél korábban alkalmazni tanácsos.

Kérdés: 2012. július 29., 07:54; Megválaszolva: 2012. július 31., 22:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...