• Mit jelent a méhszájplasztikám után megkapott szövettani leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! 2011.dec.08-án elvégzett méhszájplasztikai műtétem és részleges gyógyküret + nagyajkon érgóc eltávolítása után a következő leletet kaptam: Beutaló Dg.:N8720 Anamnézis/státusz: Hystol.közölve:7910/2011 Dg:I.Dysplasia mai.grad.epithelii portionis uteri et epithelii metaplatici junctionalis sqamocolumnaris portionis uteri M74008 N8720 Leukoplakia eiusdem M72830 N8800 HPV fertőzésre utaló szöveti kép M66040 B9770 II-III. Anyag nem érkezett M09100 R8990 IV. Varicoke vulvae M32660 I8630 3 hónap múlva colp.és cytol.contr. Megállapított diagnózis: N8720 Súlyos cervicalis dysplasia Szeretném ha megírná nekem,mit is jelent pontosan a diagnózisom. Mert az ambulancián annyit mondtak: A méhszájon voltak elváltozások és hogy 3 hónap múlva jöjjek kontrollra.Na de én ettől többet szeretnék tudni ha lehet.Főképpen azért,mert édasánymnak fiatalon eltávolították a méhét daganatos betegség miatt.Nekem milyen esélyeim vannak?? A műtét előtt egyébként P3-as volt a cytológiám és HPV vírust is kimutattak,mind 2-őt több alkalommal 1 és fél éven belül.Előre is várom és köszönöm őszinte válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a méhszájplasztika témában

        A jelenlegi szövettani lelet sürgős beavatkozást nem igényel. A következő cytológia lelet kb.3hó múlva szükséges és akkor HPV-tipizálást is tanácsos elvégezni.A HPV-tipizálással megállapítható,hogy magas vagy alacsony kockázatú törzsek vannak jelen.Ez is jelentőséggel bírhat az esetleges további teendők mérlegelésénél.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 21., 19:26; Megválaszolva: 2011. december 26., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés