• Alacsonyabb alap testhőmérséklet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Létezik az, hogy "alapból " 34,5 fok a testhőmérsékletem? Két darab lázmérővel is megmértem, mindkettő ugyanazt mutatta. A lázmérők pontosak, mert két különböző embernek is megmértük a testhőmérsékletét, mindkettőnek 36 fok volt. Jelenleg beteg vagyok: megfáztam és köhögök, megmértem a "lázamat": 35, 7! De úgy érzem, elégek. Orvosi vizsgálatra rendszeresen járok, vérképem, pajzsmirigy-funkcióim rendben vannak. A vérnyomásom általában 110/70 Hgmm, a vércukrom 4-4,5 mmol/l között mozog éhgyomorra. Elvileg semmi bajom sincs. Mondjuk eléggé fázós vagyok, a téli hideget nem szeretem, de a nyári 38 fok napon, az az én világom! Nekem ez olyan fura: én úgy tudom, hogy az ember normális testhőmérséklete 36 celsius fok. Miért van ez nálam? A családomban mindkét bátyám, meg anyukám is ugyanilyen. Várom mielőbbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony testhőmérséklet témában

        Kedves Kérdező! A 36 C fok feletti testhőmérséklet az átlag, vagy az emberek legnagyobb százalékának a hőmérséklete ennyi, de ettől lehetnek eltérések lefele és felfele is. Nem vagyunk egyformák ebben sem, mindenkinek kicsit máshogy működik a szervezete, de ez nem kóros.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 11., 20:01; Megválaszolva: 2011. október 14., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés