Lumbálás

Tisztelt Doktornő/Úr! A következő lumbálási értékekről szeretném kikérni a véleményét! Koponya MRA, nyakigerinc kontrasztos MR, és kontrasztos TH gerinc Mr.Ezek az MR vizsgálatok nem mutattak ki SM-re jellemző gócokat a szervezetemben. A lumbálás 2011-07-19.-én történt. Liquor vizsgálattal kapcsolatban: Liquor fehérje: 49.40+ mg/l Liquor cukor: 51 mg% Liquor klorid: 124 mmol/l Liquor sejtszám: 6/3 Liquor zavarosság (Pándy):Szintelen víztiszta átlátszó liquor.Pándy: + ELFO: folyamatban Tisztelt Doktornő/Úr! Adna nekem támpontot ezzel a lelettel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: B. László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza lumbalpunctio témában

Kedves Kérdező!

A liquor leletben minimáis eltérések vannak, melyek nem tekinthetők kórosnak. Egy valami ettől függetlenül biztos: SM nincs MR eltérés nélkül. Panaszai emiatt nem SM-mel összefüggőek, bármi is legyen az ELFO eredménye. Más irányba kellene elindulnia a kezelőorvosának.

Kérdés: 2011. augusztus 03., 14:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincvíz levétel
Csütörtökön délbe gerincvizet vettek és péntek reggel óta tarkó táji erős fájdalmaim vannak csak fekve szünik meg a panasz, mennyi ideig tarthat...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...