• Natív koponya vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 25 éves koromban elvégeztek egy nativ koponya Ct vizsgálatot, amelyben megállapították, hogy A frontális falxban körülirt meszesedés van. Az oldalkamrák assszimetrikusak, kamrai asszimetria áll fenn.Fiatalkoromban a teljesítménykényszer, a bizonyítani akarás miatt nagyon ideges voltam. Nem tudtam elfogadni magam.Szeretném megkérdezni, hogy a körülírt meszesedés azt jeleti, hogy nemsokára szellemileg fel kell készülnöm, hogy leépülök, vagy emlékezetkiesésre számíthatok idős koromban? Az a helyzet, hogy szorongás miatt feledékenység előfordul nálam, de sokat olvasok és igyekszem frissen tartani a szellemi képessségeimet.Mit értünk klinikai tünetek alatt egy neurótikus probléma esetén?Segítségét előre is köszönöm, Tisztelettel

        Dr. Laki András válasza a koponya CT témában

        Tisztelt Kérdező ! A falx az agy kemény burkának, a dura maternek a két agyfélteke közé beterjedő része. Ennek a buroknak a frontalis, azaz homlok felőli területének meszesedése gyakori jelenség, önmagában semmilyen kóros jelentősége sincs, szellemi képességekhez, emlékezethez nincs köze. Szintén gyakori jelenség,hogy a két oldalkamra nem teljesen egyforma vastagságú, vagyis aszimmetria van köztük. Ha ennek nincsen nyilvánvaló eredete(pl. korábbi súlyos koponyatrauma, műtét), és a CT-n sem láttak ilyet, akkor nincs jelentősége, normál variáció. Neurotikus, szorongásos panaszaival kapcsolatban pszichiáter tanácsát, segítségét kérheti.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 30., 10:45; Megválaszolva: 2011. május 31., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés