Hirtelen szoritó érzés a fejben

Tisztelt Doktornő! Pár hónapja kezdődött a fejemben egy hirtelen, belenyilaló áramütésszerü érzés, a fülemnél kezdődik, és pár másodpercig tart. Van, hogy hetekig nem érzem, de ha ideges vagyok, vagy rágondolok előjön. Voltam fülésznél, és neurologián, mert párszor előfordult, hogy hirtelen bedugult a fülem, elkezdett csengeni, zúgni, és fura szédülés szerü érzés jött rám, ez kb 1-2 perc, és elmúlt.Ön szerint mitől lehet? Sem a fülész, sem a neurológus nem talált semmit nálam. A neurológus szerint lehet a nyaki erek vannak elmeszesedve. Ez okozhat ilyesmi tüneteket? Sajnos emiatt már szorongok is, igy arra is gondoltam, nem e a szorongás miatt van? Köszönöm, a válaszát, Tisztelettel: Erika

Dr. Bessenyei Mónika válasza fülcsengés témában

Kedves Erika! A nyilalló érzés lehet úgynevezett neuralgia, mely idegi eredetű fájdalmat jelent. A szédülés, füldugulás is lehet a halló illetve egyensúlyozó ideg bántalmából eredő. Mivel ezek az idegek egymás mellett futnak, ezért károsodhatnak együtt. Hallás vizsgálatot, akusztikus kiváltott válasz vizsgálatot véleményem szerint érdemes lenne végezni. Mindezek mellett természetesen szorongás is okozhatja a tüneteket. Beszélje meg ezt neurológusával.

Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. május 05., 12:43; Megválaszolva: 2011. május 11., 19:39

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Szédülés, fülcsengés - vélemény
Udvozlom! Egyik nap kerdeztem mar Ontol, koszonom a valaszat Most abban kernem a segitseget, hogy egy kicsit tisztabban lassak, mivel sajnos szorongasos...
Fülcsengés három hónapja, agydaganat...
T. Dr-nö, Dr-úr! Kb 3-hónapja folyamatosan cseng a fülem, voltam fülészeten a hallásom kitünő a vizsgálat szerint szept 11.én MR-vizsgálatra...
Alváskor jelentkező rosszullétek
Tisztelt hölgyem. Az a problémám, hogy, amikor alszok előfordul, hogy lüktetést érzek a mellkasomban, nehéz levegőt vennem vagy mozognom, zsibbad mindenem, ha...
Koponya MR elemzése
Tisztelt Doktornő! Kérem értelmezze nekem az MRI leletet. Az MRI vizsgálat kontrasztanyaggal történt. Natívan T1 súlyozott sagittalis, T2 súlyozott, DWI és SWI...
Fejfájás potencianövelő után?
Tisztelt Doktornő! Kőrubelül 1 hónapja szexuális együttléthez használtam tadalafil tartalmú készítményt. Ezt használtam már előtte mindig volt egy kisebb...