MItől érzéketlen a kar?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Egy hete jelentkezett nálam a következő panasz és azóta sem változott semmit sem az állapotom: a jobb karomon, felkar középső részétől kezdődően egészen a kézfejemmel bezárólag, illetve a hüvelyk és mutató ujjamon is a bőr olyan, mintha zsibbadt lenne. Ez csak a karom külső oldalára jellemző, a belső normálisnak mondható. (Leginkább ahhoz az érzéshez tudom hasonlítani, amikor a fogorvos érzéstelenítő injekciót ad, és ha megtapintom a bőrt, érzéketlen) Az ujjaimon is hasonló az érzés, de ott inkább tompa szurkáló érzéssel párosul a zsibbadtság. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baj, hogy tudnám ezt orvosolni, illetve milyen szakemberhez forduljak, ha vizsgálatra van szükség? Előre is köszönöm a segítséget és a választ! Üdvözlettel: Soós Flóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza kéz zsibbadás témában

Kedves Flóra!

Nagy valószínűséggel idegnyomódás illetve ideggyök nyomódás okozhatja a panaszait. "Elfeküdhette" az ideget a felkar középső részén, a nyakánál. Ezek a legjellemzőbb pontok. Emellett nyomódhat az ideg a csukló magasságában is, és a panaszok felfelé sugároznak. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.

Kérdés: 2011. március 16., 21:29; Megválaszolva: 2011. március 17., 21:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Jobb kezi zsibbadas
Kedves Doktor Ur/ Doktor No Par napja, kb ket hete zsibbad a jobb kezem, vagy csak a kozepso es gyurus ujjaim. Egyre erosodik a zsibbadas anelkul, hogy...
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?