Neurotop kezelés leállítása

16 éves nagylányomnak 1x volt epilepsziás nagyrohama 2 éve. Azóta Neurotopot kap, rohammentes, minden egyéb (EEG, MRI) lelete negatív. Most állítják le a gyógyszerét (fokozatosan) , már csak 0, 75mg-t szed esténként.Éppen kórházban van mellkasi fájdalommal.Kivizsgálták, de nem tudják az okát, itt is minden negatív.Lehet-e elvonási tünetként mellkasfájdalma (tompa, folyamatos, szegycsont mögötti)? Válaszukat köszönöm!

Dr. Bessenyei Mónika válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

A Neurotop-retard szorongásoldó hatással is rendelkezik. Ha szervi problémát nem találnak a mellkasi fájdalom mögött, akkor valószínű, hogy ennek a szorongásoldó hatásnak a hiánya okozza a problémát. Másféle mechanizmussal nem okozhat ilyen jellegű megvonási tünetet.

Kérdés: 2011. március 02., 11:54; Megválaszolva: 2011. március 07., 11:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG-eredmény
Tisztelt Dr. Fehér Gergely! Egy aggódó anyukaként kérem a segítségét. Kisfiammal (6 éves, SNI-s) , a mai napon voltunk EEG-n. A kezelő orvosa...
EEG vizsgálat
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!