Forgás

Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 7 hónapos.5 hónapos korában fordult először hátról hasra. Azóta szinte egy folytában hason van.De csak jobb oldalról fordul mindig, hiába motiváljuk a másik oldalra is.Pedig nagyon kis rá segítéssel sikerül neki bal oldalról is.Hasról hátra nem fordul, még csak nem is próbálkozik.Tolatni szokott.Ha hason van általában "repülőzik".Gyermekorvos szerint 8 hónapos koráig ráér megfordulni.Önnek mi a véleménye? Legyünk türelmesek? Vagy forduljunk szakemberhez? Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza mozgásfejlődés témában

Kedves Kérdező!

Változó, a csecsemők mozgásfejlődései üteme, nem ugyanabban az időben kezdenek el bizonyos mozgásokat véghezvinni és sokszor a mozgások megtanulásának sorrendje is más. Nem valószínű, hogy kóros, hogy nem fordul még hasról hátra. A leírt mozgásai sem tűnnek kórosnak, de anélkül, hogy nem látom a babát biztosat nem mondhatok. Ha szeretne megnyugodni, vigye el a babát egy fejlődésneurológiai vagy gyermekneurológiai vizsgálatra.

Kérdés: 2011. január 31., 20:19; Megválaszolva: 2011. február 05., 22:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Baba
Tisztelt Hölgyem, Uram! 6 hónapos a kisfiam, 8 kg súlyú (szül. 3200 g) 38.hétre született vákum segítségével. Nyaki hypothóniát...
Aszimmetrikus testtartás
Tisztelt Doktor Ú/Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy mit értünk csecsemőknél aszimetrikus testtartáson és végtagmozgáson, illetve, hogy hány...
ökölbe szorított kéz
4 és fél hónapos babám a jobb kezét ökölbe szorítja, torna közben sem nagyon nyújtja ki. Agykamrai asszimetriát állapítottak meg, de azt mondták...
Dr. Bessenyei Mónika
Tisztelt Doktornő!   Az alábbi problémában szeretném kikérni a véleményét. Kislányomat 8 hónaposan neurológiára...
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás