• Aszimmetrikus testtartás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ú/Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy mit értünk csecsemőknél aszimetrikus testtartáson és végtagmozgáson, illetve, hogy hány hónapos korra kell megszünnie egészségesen fejlődő csecsemőnél , válaszát tisztelettel köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a mozgásfejlődés témában

        Kedves Kérdező! Csecsemőknél kb. 3 hónapos korig normálisan is megfigyelhető az úgynevezett aszimmetrikus tónusos nyaki reflex, gondolom erre gondolhatott. Ennek időn túli fennmaradása, illetve már 3 hónapos kor előtt is fokozottabbá válása idegrendszeri károsodásra utalhat. Gyermekneurológiai vagy fejlődésneurológiai vizsgálatot javaslok Önöknek, ahol az észlelt kóros tartás tényleges kóros voltát megerősíthetik illetve kizárhatják és ha szükséges a megfelelő kezelést előírhatják.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 10., 08:41; Megválaszolva: 2011. január 16., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés