• Visszatérő rosszullét, látás és beszédzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül 7-8 évvel ezelőtt jelentkezett nálam egy rosszullét, ami azóta is visszatér. A tünetek a következők: Előbb egy kis látászavar jelentkezik. Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, nem is igazán homályos, de nem is kettős látás. Viszont amikor ez jelentkezik nem tudok pl. olvasni, mellényúlok dolgoknak stb.. Viszont ezzel még nincs vége, sőt a rosszullét ezzel kezdődik csak, és ha ez jelentkezik, akkor tudom, hogy mi következik... Ezután ugyanis elkezd zsibbadni a kezem, általában a jobb, majd a beszédem is elkezd akadozni, sőt előfordul, hogy egyszerűen nem tudom elmondani azt amit szeretnék (talán ez a legzavaróbb tünet). Az egész rosszullét egy fél-egy óráig tart, majd szépen megszűnnek a tünetek, végül csak egy erősebb fejfájás marad és fáradtnak érzem magam. Ha tudok, akkor ilyenkor megpróbálok lefeküdni és átaludni ezt az időszakot. Élőszőr még suliban egy 2 órás tesióra után lettem rosszul. Ekkor azt gondoltam, hogy kimerültem, nem ettem az óra előtt. De később a rosszullétek megismétlődtek, szintén tesióra után, vagy épp egy kis egyéb sportolás után. Viszont volt már olyan is, hogy itthon ültem, tv-t néztem, majd felkeltem és kezdődött a látászavar... Igazából fogalmam sincs mi okozhatja ezt a dolgot. Szerencsére túl sűrűn nem jelentkezik, évente kb. 1-2 alkalommal Voltam koponya MRI vizsgálaton, az viszont semmi elváltozást nem mutatott ki. Nem tudom mi okozhatja ezeket a rosszulléteket, de egyre jobban aggaszt. A rosszulléteken kívül egyébként más betegségem nincs, sőt még a fejem sem szokott fájni, talán annyit megfigyeltem, hogy a beszédem picit jobban akadozik mióta a rosszullétek vannak.. Mi okozhatja ezt, illetve milyen szakorvost lenne érdemes felkeresnem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Visszatérő rosszullét, látás és beszédzavar témában

        Kedves Kérdező! Rosszulléte típusos aurával járó migrénnek felel meg. Fejfájás szakrendelést érdemes felkeresnie.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 17., 13:59; Megválaszolva: 2011. január 18., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés