Lamolep átállíás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő. Abscence epilepsziával kezelnek. Convullexet szedtem 12 éves korom óta. Jelenleg babát szeretnénk, és ezért orvosommal Lamolep-re térünk át. Az átállítást most kezdtük el. Convulex mellett eddig teljesen tünetmentes voltam, de mivel féltünk a magzatra való rendellenesség kifejtő hatásától, ezért döntöttünk a Lamolep mellett. A Lamolep tájékoztatótjában olvastam, hogy ha Valproát mellett szedik ezt a gyógyszert, akkor nagyobb a gyógyszer mellékhatás megjelenésének esélye. Természetesen a Convulexet kb. 4 hét múlva teljesen elhagyjuk, viszont kérdésem, hogy amíg ez nem történik meg, hiszen a Lamolepet fokozatosan emelik, a Convulexet pár hétig még szedem, mennyi az esélye annak, hogy súlyos mellékhatás lép fel. Illetve az is érdekelne, hogy hatásában a Lamolep mennyire megbízható a Convulexhez képest a rohamok kivédése tekintetében. Mivel eddig gyógyszer mellett teljesen rohammentes voltam, tartok attól, hogy esetleg munka közben jönnének a rosszullétek. Előre is köszönöm válaszát:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

A Lamolep és Convulex együttes szedése esetén a súlyosabb mellékhatásoknak akkor nagyobb az esélye, ha hosszabb időn át, nagy dózisban szedik mind a két gyógyszert. Mivel Önnél ez átmeneti és fokozatos gyógyszerelhagyás van az egyik oldalról, nem kell tartania egy esetlegesen fellépő súlyosabb mellékhatástól. A Lamolepet megfelelő adagban szedve ugyanúgy rohammentes lehet, mint a Convulex mellett.

Kérdés: 2010. december 31., 13:32; Megválaszolva: 2011. január 07., 20:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...