Térdzsibbadás

Tisztelt Doktor Nő / Úr! Tegnap reggel arra ébredtem, hogy a jobb térdem zsibbad. Csak a jobb térd elülső felülete. Nem durván, nem érzéketlen, csak folyamatosan érzem azóta is. kb. 2 hete volt egy mandulagyulladásom, amire antibiotikumot szedtem, de nem gondolom, hogy köze lehet a dologhoz. Hajlításkor tapintással úgy érzem, mintha a porcok ide-oda csúszkálnának a térd felületén. 25 éves vagyok, 6 éve dohányzom rendszeresen. Érdemes lenne felkeresni ezzel egy szakorvost / háziorvost, vagy tud javasolni valami itthoni kezelést, amivel előtte próbálkozzak? Korábban nem volt hasonló tünetem. Néha ugyan előfordult, hogy ha pl. feltettem a lábam asztalra, akkor utána zsibbadt, de gondolom akkor a nem megfelelő vérellátás miatt lehetett, és miután lábra álltam néhány másodperc alatt el is múlt. Az viszont elég sűrűn előfordul, hogy hosszabb ülés után ha felállok, az első lépésnél elég hangosan roppannak a térdeim, néha komoly fájdalommal. Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel: G. Balázs

Dr. Bessenyei Mónika válasza zsibbadás témában

Kedves Balázs!

Valószínű, hogy csak az éjszakai alvás során olyan

pózban aludt, hogy megnyomódott az az ideg, ami ennek a területnek az érző működését biztosítja.

Ha nem fájdalmas, nem dúzzadt a térde, akkor használjon rá nem szteroid gyulladásgátlót tartalmazó kenőcsöt. Ha így kéri a patikában, tudni fogják mit kell adni. Ha egy hét alatt a panaszok nem mérséklődnek, akkor neurológiai vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2010. október 17., 11:29; Megválaszolva: 2011. március 08., 11:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...