Atóniás epilepsia?

Kedves doktornő! Kisfiam négy éves és az utóbbi időben többször eszméletvesztéses rosszullétei vannak. 2éves kora óta lázgörcsös volt, édesapja is az volt és az apai vonalon még egy családtagnak volt de csak 2 alkalommal lázgörcse. Azt gondoltuk, örökölte, kinövi. Azért kivizsgáltattuk, koponya MR neg, 14 EEG ből 2nél láttak "összesen.2generalizált tüskét", a többi negatív volt.Többnyire lázas volt, de az utóbbi időben már subfebrilitásnál is 5 perces rohamai vannak:fixált tekintet, halvány cianózis és tónustalan végtagok, szájzár..Nagyon izzadékony, NA-ja mindig 133 körüli, mi lehet az oka, hogy kis mozgásra ömlik a hajáról a víz? Minden rosszulétnél van valami gondja, hányás, hasmenés, de legutóbb nem volt lázas, félek hogy ez már epilepsia. A convulexet kapja, alacsony volt 39es a valproat szintje rohamkor ezen emeltek, most 5-0-6ml kap és 18 kg. Az atóniás epilepszia tünetei illenek az esetünkre? legutóbb 8-10 percre rendeződött diazepamra, addig mindig hamarabb, összesen 8 esetünk "volt".Eddigi diagnózisunk a komplikált lázgörcs, de ha nem az, milyen indulatú ez az atóniás fajtája az epilepsiának?. Már óvodába sem merem vinni, kétszer ott lett rosszul.Elektív sectióval szültem.sérülés nem történt.. Elnézést a hosszú levelemért, próbáltam minden információt megadni(ja és egészségügyben dolgozom) Előre is köszönöm szíves válaszát, tanácsát. Tisztelettel az anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

Kedves Kérdező! Véleményem szerint inkább a komplikált lázgörcs a megfelelő diagnózis, hiszen arról nem írt, hogy betegség nélkül rohama jelentkezett volna a gyereknek. A Convulex megfelelő kezelést jelent, később ha jelentkeznek rohamok és a dózisa már nem emelhető, akkor egyéb gyógyszerrel lehet majd kiegészíteni. Közösségbe mindenképpen hagyja járni a gyereket, hiszen szüksége van a kortárs kozösségre.

Kérdés: 2010. augusztus 03., 15:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 09:57
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...