• MR vizsgálat lelete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kérem szíveskedjen az alábbi MR vizsgálati lelt értelmezésében segíteni: ".....vizsgálat: Agykoponya natív MR vizsgálat, MR angiográfia, ív. kontrasztanyag adása nélkül a hátsó scalaban kóros nem látható. A IV. kamra centralis helyzetű, középtág. A supratentoriális kamrarendszer középállású. Az oldalkamrák kissé asszimetrikusak, de egyértelmű kóros nem látható. A külső liquorterek a convexitáson min. tágabbak. Az agyállományban kóros jelintenzitás nem látható. A középvonal a helyén áll. Az orrsövény erősen balra devial, mko. az orrmelléküregekben, főleg az ethmodalis sejtekben több helyen látható kisfokú nyálkahártya megvastagodás. Agyi artériás MR angiographia: az arteria carotis internák intracraniális szakasza, ill. az artéria basiralis, valamint a circulus willisii és ágrendszere szabályosak. Az ábrázolódó artériákon elzáródás, kóros szűkület vagy körülírt tágulat nem ábrázolódik. Vélemény: Artophia cerebri min.grad. Deviatio septi nasi maj.grad. pansinusitis chronica min. grad" Köszönettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a MRI lelet témában

        Kedves Kérdező! Az agy állományában kóros eltérés nem ábrázolódott, az agyi erek lefutása is teljesen szabályos. Van egy orrsövény ferdülése és egy krónikus orrmelléküreg gyulladása. Ez utóbbi kettő miatt keressen fel egy fülészeti szakrendelést.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 27., 19:31; Megválaszolva: 2010. július 29., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés