• Mit jelenthet a nyelvem zsibbadása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 2010. július 11-én, vasárnap éreztem először és egy órája (2010.07.16. 11:00) másodjára, hogy zsibbad a nyelvem. Most is a nyelvem eleje és inkább a bal oldala zsibbad már vagy egy órája. Más tünetet nem érzek, habár vasárnap ezután fájt a fejem is, de még elviselhető módon (talán most is egy kicsit). Vérnyomáson normális (110/70 körüli), nem szédülök, jelenleg munkahelyemen vagyok és munkámat a szokott módon el tudom végezni (irodai munka). Tudom, hogy eléggé általános dolgokat írtam le, de ha lehetséges szeretném tudni, hogy milyen irányba induljak el, mik lehetnek a lehetséges kiváltó okok. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyelvzsibbadás témában

        Kedves Hölgyem! A nyelvzsibbadás néha ijesztő lehet, mert óhatatlanul is a komoly neurológiai betegségek jutnak az ember, pedig sokkal banálisabb okok állhatnak a háttérben: szájüregi gyulladások, rossz fog,ínygyulladás, allergiás reakció, cukorbetegség, gyógyszermellékhatás és persze neurológiai okok. A kivizsgálást először háziorvosánál kezdje meg!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 16., 12:00; Megválaszolva: 2010. július 17., 16:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés