• Agyi aneurizma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bessenyei Doktornö Már irtan Önnek van nekem az artéria basillartis oszlásánál egy 11x11x11 mm nagyságu 8 mm níakátméröjü aneurismám. tünete jellenleg sincs voltam az orvosomnál hivott egy másik orvost és a kolléga azt mondta hogy mivel csak kér részletben lehetne a zsákot az érröl leválasztani szerinte nem kell hozzá nyulni mivel velem született.A katéteres megoldás is sok prolémát vett fel ezt a társ orvos nem mondta el hogy valojában mit ért ez alatt.Doktornö legyen szives válaszoljon kérdésemre hogy ilyen esetben mit csináljak.A vérnyomásomat a cikor szintemet nagyon jol beállitották most voltam egy szivkatéterezésen az is jol sikerült csak azt nem tudom hogy az aneorizma problémámat hogy tudom megoldani. Köszönettel Marika

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agyi anurysma témában

        Kedves Kérdező! A jelenlegi irányelvek szerint a 7 mm-nél nagyobb aneurysmakat, főleg, ha az elhelyezkedésük nem szerencsés, mindenképpen meg kell oldani, azaz vagy el kell távolítani, vagy katéteres uton el kell zárni. Nem tudom hol adták Önnek ezt a véleményt, de mindenképpen érdemes lenne egy idegsebészeti centrumban dolgozó idegsebész véleményét is kikérni pl. Országos Idegsebészti Intézet. sajnos az Ön társbetegségei a magas vérnyomás és cukorbetegség hajlamosítanak az aneurysma megrepedésére és akkor komoly problémák léphetnek fel. Szerintem kérje ki más idegsebész véleményét is.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 08., 13:54; Megválaszolva: 2010. július 10., 16:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés