• Izomgörcs ébredés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Már harmadik alkalommal fordul elő, hogy ébredés után amikor felkelek az ágyból rosszullét jön rám. (nem hirtelen kelek fel)Azt érzem, hogy a fejemből kimegy a vér és ájulásos gyengeséget. (Mint amikor leesik a vérnyomás). Ekkor gyorsan visszafekszek. Hányingerem van. Mindkét lábam és karom elkezd zsibbadni, az izmaim remegnek, és a kezeim könyöktől lefelé görcsbe rándulnak, az ujjaim egyenesek és merevek. Ez elég fájdalmas görcs. Kb 5 percig ilyen állapotban vagyok, miután masszírozással enyhülnek a tünetek. A vérképem rendben van, bár nem frissek a leletek és EKG-n sem találtak semmit. Egy hónnappal ezelőtt történt velem egy ugyanilyen eset, előtte kb 1 évvel.Félek, nehogy gyakori legyen. Van olyan betegség, aminek speciálisan ez a tünete? Várom szíves válaszukat.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomgörcs témában

        Kedves Kérdező! A tüneteinek első fele egy egyszeri ájulás előtti állapotnak felel meg addig, hogy visszafekszik az ágyba és hányingere van. A második fele egy erőteljes, szapora légvételt követő állapotnak, esetleg tetánias rosszullétnek felel meg. Gondolja végig azt, hogy nem ijed-e meg és kezdi el gyorsabban venni a levegőt, mert ha igen, akkor ez áll a tünetek hátterében. Ha nem gondolja így, akkor a kálcium szintet kell ellenőriztetni a vérben (ionizált kálcium) és ha alacsonyabb, akkor pótolni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 02., 13:19; Megválaszolva: 2010. július 07., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés