• Zsibbadó szájszél.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő/Doktor úr. A következő kérdéssel fordulok önökhöz. Kb. 1 hete kezdődtek a tünetek, a bal oldalon a szám széle érzéketlen szokott lenni, közben a bal kezemen a nagyujjam és mutatóujjam végén mintha hangyák szaladgálnának, ez kb 15-30 percig szokott tartani de volt, hogy tovább is. E mellett a bal oldalamon a nyakam és a kisagynál a tarkóm is szokott fájni. És mostanában észleltem, hogy a számban de csak a bal oldalon kis fehér hólyagocskák jelentek meg. Azt kérdezném, hogy ezek a tünetek összefüggnek vagy nem, és, hogy milyen betegség állhat a háttérben. Igen megrémültem, mert már stroke-ra is gondoltam. Válaszukat előre is köszönöm. József

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves József!

        A kis fehér hólyagocskák a szájában lehetnek vírusos vagy gombás eredetűek, mindenképpen bőrgyógyászati vizsgálatot javasolnék. Ezzel lehet összefüggésben a szájszél zsibbadása, de a karzsibbadása semiképpen sem. Az ujjak zsibbadása lehet a stressztől is, de okozhatja az ujjakat ellátó ideg nyomódása a kar valamelyik szintjén.  A tünetei alapján, mivel elég körülhatárolt területek zsibbadásáról van szó, az agyi eredet lehetősége kicsi, de a viszgálata és a  tüneteinek valamint az egyéb betegségeinek részletesebb kikérdezése nélkül természetes nem zárható ki átmeneti agyi keringészavar sem. Azt javaslom Önnek, hogy keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést is, ahol mindezek birtokában pontosabb választ tudnak adni Önnek


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-17 17:37:42; Megválaszolva: 2010. március 17., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: