• kézremegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Édesapám 50 éves. A keze évek óta remeg és reszket, de egy fél éve ez elviselhetetlen. Kellemetlen a mindennapokban, a levest, a teli poharat alig tudja már a szájához emelni, anélkül, hogy ki lötyögtetné.

        Többször volt már ezzel kapcsolatban orvosnál (nem tudom, hogy mennyire komoly kivizsgáláson vagy milyen orvosnál), de senki nem tud semmit, senki nem mond neki semmit.

        A kérdésem az lenne, hogyan kezelhető ez a betegsége, Ön szerint mi lehet az oka? Kemény fizikai munkát végez, arra is gondoltunk, az általa használt gépek okozhatták. Az anyukájának (nagymamám) szintén nagyon reszket a keze, talán örökletes. De ő már 70 felett van, szerintem az mégiscsak elfogadhatóbb, mint egy 50éves embernek. Olvastam, hogy akár idegi alapon is lehet, de nem hiszem, hogy apukám ilyen problémával küzdene, vagy nem tudom, mi elég idegi alapon ahhoz, hogy kézremegéshez vezessen, mert stresszes életet él, viszont nem szorul kezelésre idegi alapon, nincs problémája ilyen szinten.

        Lehet, nehéz ezek alapján megítélni a problémát és gyógymódot találni, de előre is köszönöm a válaszát, a segítséget.

        Üdvözlettel

        egy édesapjáért aggódó lány

         

        WEBBeteg szakértő válasza a kézremegés témában

        Kedves Kérdező!

        Ha féloldali a kézremegés, akkor a Parkinson kór tünete lehet, ha kétoldali, akkor lehet a tremor (remegés) valamelyik formája, de valóban lehet pszichés tünet is. Mindkét első esetben van lehetőség a kezlésre, melyre a tünetek mérséklődhetnek. Parkinson szakrendelés felkeresését javaslom Önöknek.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-03-09 20:39:28; Megválaszolva: 2010. március 09., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: