• Nyaki érszűkület?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        A férjemnek (40 éves) a következők a tünetei: szinte állandó nyaki zsibbadás, ami néha lefutnak a kezeibe, kétszer előfordult hogy az ügyeletre is bekellett mennünk mert erős szédülés és nagyfokú gyengeség alakult ki nála.

        Neorológiai vizsgálattal mindent rendben találtak minden esetben, a vérnyomása is rendben, a napokban volt CT.vizsgálata az se mutatott ki semmit. A nyaka és a tarkó tájéka azóta is zsibog.

        A kérdésem az volna hogy ezek a tünetek alapján mi lehet a probléma és merre kell vele továbbmenni?

        Úgy vélem mégcsak kezdetleges a probléma, de szeretnénk még az elején elkapni.

        Hálás köszönet a válaszért!

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A tünetekért lehet felelős a nyaki gerinc elváltozása pl. helytelen tartás miatti izomtónus fokozódás, vagy a csigolyák közötti porckorongok kopása, de lehet a koponya-gerinc átmenet valamilyen fejlődési rendellenessége vagy a nyaki gerincvelő elváltozása. Ideggyógyásszal ezeket a lehetőségeket is meg kellene beszélniük. Addig is próbálják meg a nyaki gerinc maszázst.


        Kérdés: 2010-03-04 21:10:17; Megválaszolva: 2010. március 04., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: