• Arnold Chiari

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr!

        2006 őszétől vagyok beteg, mely egyensúly zavar, hányinger, a fejben nyomás, látás zavarral jár. Sok, sok mri. után megállapították az Arnold Chiarit azon belül az egyes tipust. A kisagy sérbem az idegsebész elmondása alapján 3-4 miliméter lehet. A rosszulléteim hogy enyhék, hol igen hevesek olyannnyira hogy lábra sem birok álni és a látásom is igen gyenge ezek a rosszulétek hol 1-2 óráig hol 1-2 napig tart.. Sok orvost bejártam Debrecentől- Budapest számos neurogusát, és idegsebészét. Műtétet senki sem javasolt mondván nem olyan mértékű a sérv. Nos a volt munkahelyemről sajnos elküldtek mert így nem akartak foglalkoztatni. Azt szeretném megkérdezni hogy ez a 3-4 mm-es sérv indolkolja e ezeket a rosszulléteket rohamokat. Mindemellet magas vérnyolmássa és nyaki gerinc sérvel is küszködöm.

        Üdvözlettel: Sándor 

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Arnold-Chiari malformáció témában

        Kedves Kérdező!

        Nem láttam az MR felvételét, és így nem tudom, hogy milyen szűk az öreglyukának az átmérője, mennyire okozhat nyomási tünetekt bizonyos fejtartás. Valószínű, hogy nincs ilyen probléma, ha az idegsebész műtétet nem javasolt. A szédülése nem csak ettől lehet. Lehet úgynevezett pozitionalis is, ami testhelyzettől, fejhelyzettől függ, illetve lehet a fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalma miatt is. Arról nem írt, hogy ilyen irányban történtek e vizsgálatok. Ha nem érdemes lenne ezen az úton elindulni, mert a tünetei utalnak erre.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 18:46:48; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: