• Neuronitis Vestibularis vagy más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor!

        3 éve kórházban kezeltek NV. gyanújával. Erős forgószédülés, hányás, magas vérnyomás (180/100) kíséretében. Kortazinnal kezeltek 2 hétig. Később notropilt valamint betasercet kellett szednem melyeket lassan elhagytam. Mióta nem szedem őket mintha jobban érezném magam. Az elmúlt 3 év során jelentős javulás sajnos nem történt.

        Azóta állandó hol erősebb, hol gyengébb húzószédülések (jobbra) kínoznak. A fejem folyamatosan görcsöl (minden nap). Vérnyomásomat a mai napig nem sikerült megnyugtatóan beállítani. Álltalában a DIA érték problémás (130/95). Napjában négyszer szedem a vérnyomáscsökkentőket (Atacand 32mg, Lercaton 20mg). 24-órás vérnyomásmérés során igazolódott a vérnyomáscsökkentök rövid és gyenge hatása (számos fajta kipróbálásra került már). Nagyon megviselnek a vérnyomáscsökkentők. Fáradtság, erőtlenség, szédülés fog el.Gyakoriak  a kellemetlen közérzettel súlytott napok. Mintha meg lennék zavarodva, valószínűtlennek látszik a külvilág....Ilyenkor beszédem is nehézkesebb. Szédülések kínoznak, mintha alkoholos állapotban lennék. Gyakori hányinger és gyomorpanaszok is kínoznak....

        Nagyon el vagyok keseredve. 34 éves mérnök vagyok. Betegségem előtt aktív sportoló voltam. Előttem az élet, de így nem sok kedvem van hozzá....

        Elvégzett vizsgálatok: CT, MRI, Vér, vizelet, Otoneurológia, Fül-orr-gége, Ortopéd, Neurologia, Pszichiáter, Gerinccsapolás, Kardiológia, Szemészet. Otoneurológia kivételével sehol semmi.....

        Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

        Róbert

         

        WEBBeteg szakértő válasza a neuronitis vestibularis témában

        Kedves Róbert!

        Mindenképpen a vérnyomás beállítása lenne az elsődleges feladat, mert ennek az inagdozása a szédüléses panaszait ronthatja. A rossz közérzettel járó napok annak ellenére, hogy a pszichiátriai vizsgálat negatív lett, lehetnek pszichés eredetűek. Keressen fel egy jó pszichológust, aki gondjaiba venné. Emellett egy ilyen levert napon készült EEG vizsgálat megmutathatná, hogy van-e valamilyen agyi működészavar ezzel egyidőben, vagy csak tényleg érzet ez. Beszélje meg ezeket kezelőorvosával. Emellett ismételt belygógyászati vizsgálatot is javasolnék.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-02-06 18:44:38; Megválaszolva: 2010. február 06., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: