• Neurológiai panasz - remegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 42 éves, kiegyensúlyozott, rendezett családi körülmények között, nem sok stresszel élő nő vagyok. Kb két hónapja volt időnként szemhélyremegésem (amit az évvégének tudtam be, és el is múlt)és ébrebtem fel egy olyan érzésre, mintha az egész testemet elektromosan ráznák. Ez azóta többször előfordult: volt, hogy csak a fél oldalam, volt, hogy valamelyik végtagom esetében, mindig ébredéskor. Vagy erre ébredek? Megnézni nem tudtam, hogy ilyenkor valójában reszketek-e, mert nem tart sokáig. A családban nem jellemző neurológiai betegség, kivéve apai nagyapám esetét, akinek 50 éves korától reszketett mindkét keze (amit a család annak tudott be, hogy fizikailag nagyon nehéz munkahelyen, vegyi üzemben dolgozott). Napközben, illetve ébrenléti állapotban ilyet nem tapasztalok. Nagyon meg vagyok ijedve, hogy milyen betegségnek a korai tünete lehet ez. aggódva várom válaszát, tisztelettel: P.I.

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológiai betegség témában

        Kedves Kérdező!

        Okozhatja a panaszait egyszerűen a streesz is, de még amire gondolni tudok a furcsa érzése mögött az a myoclonus (hirtelen izomrándulás), melyet sokszor írnak le a betegek áramütés szerű érzésként. Ez egyfajta epilepsziás megnyílvánulás. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek és EEG vizsgálatot, ahová neurológus utalhatja. Ne ijjedjen meg, ha igazolódik a probléma, gyógyszeresen jól kezelhető az esetek nagy többségében.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-06 18:12:54; Megválaszolva: 2010. február 06., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: