Izótopvizsgálat eredménye..

Kedves Doktornő/Doktorúr!

Több éve küszködök izületi  jellegű fájdalmakkal, most 32-éves vagyok.Hátfájdalom, lábak gyengesége, karok gyengesége megeröltetés esetén,, általános fáradtság érzés. Az ujjakban szinte állandó bizsergő érzés,  kezekben, lábakban néha hasogató, bizsergő érzés is van.Pihenés után jobb lesz az érzés, de visszatér mindig, mondhatom évek óta.Ha jól emlékszem 13-14-éves koromban is volt ilyen érzetem, de nem sokáig és el is múlt.Reumatológiai vizsgálat volt töbször, komoly dologra nem derült fény.

2004-ben volt neurológiai vizsgálat, Agykopony natív MR vizsgálat, MR angiógráfia, iv kontrasztanyag adása nélkül. Aminek negatív lett az eredménye.

Sajnos a reuma dr-nő nem látta fontosnak újabb vizsgálat elvégzését, így a napokban visszamentem  a neurológushoz, segítségért mivel  a panaszaim nem múlnak.Ő kért nekem egy Izotopvizsgálatot, és egy újabb MR -t. (édesanyámnak sokízületi gyulladása van) ezért kért izotopot.

Lent részletezem az eredményeket, tanácsot szeretnék kérni merre tovább önök szerint?   a neurológus azt mondta reuma vonalon kellene tovább menni, ő nem talált további teendőt, talán immunvizsgálat szükséges...Óriási nagy fájdalmaim nincsenek, de folyamatos, és vannak nehéz napjaim, ami kihat sokmindenre, és idegesítő a tanácstalanság! Okozza e panaszaimat  ennyi éven át, az izotop eredménye? Esetleg milyen betegségek zárhatók ki a negatív MR-el?

3Fázisú Csontszcintigráfia+Teljestest felvétel készült:

A kezekről  készített vérpool felvételeken fokozott vértartalmú terület nem látható. A metabolikus fázisban készített teljestet  vizsgálat képein és a kezekről, a sacroiliacalis ízületekről  készített célfelvételeken a vázrendszer éles kontúrral rajzolodik ki. A bal o-i sacroiliacalis ízület vetületében körülírt aktivitásfokozodás figyelhető meg. A csukló-és a boka, az intertarsalis ízületek vetületében mérsékelt fokú, körülírt aktivitástöbblet látahtó, egyéb területen kóros dúsulás nem észlelhető.Vélemény:Sacroileitis I s. A csukló-és a boka az intertarsalis ízületekben mérsékelt aktívitási jelet mútató folyamat, gyulladás   valószínű.

Agykoponya natív MRvizsgálat, MR angiógráfia, iv.kontrasztanyag adása nélkül.

Koponya MR vizsgálat: T2 súlyozott és proton densitású axialis, valamint T1súlyozott sagittalis és T2coronalis síkú FLAIR felvételek készültek.

Az agy állományban kóros jelintenzitású terület nem látszik. A kamrarendszer és a felszíni liquorretek normális tágasságúak. A középvonal nem discolalt. A cranio-spinalis átmenet szabályos.

Agyi artériás MRangiógráfia: 3D TOF angiográfia, MIP rekonstrukciókkal:

Az artéria carotis internák intracranialis szakasza, illetve az arteria basilaris, valamint a circulus Willisii és ágrandszere szabályosak. Az ábrázolodó arteriákon alzárodás, kóros szűkület, vagy körülírt tágulat nem ábrázolódik.

Vélemény: Kóros nem látható.      (a 2004-ben készült MR eredménye szóról, szóra ugyanez lett)

Köszönök szépen mindenféle tanácsot!

WEBBeteg szakértő válasza izotópvizsgálat témában

Kedves Kérdező!

 

Az izotópos vizsgálat eredménye szerint mérsékelt gyulladás van a boka és csukló izületben, ami reumatológai, esetleg immunológiai eredetre utal, semmiképpen sem ideggyógyászatira. Az MR vizsgálat teljesen negatív, ez kizárta az agydaganat, fejlődési rendellenessség, gyulladásos folyamatok, sclerosis multiplex, stroke lehetségét. Ismétlése, ha csak ezek a panaszok állnak fenn nem szükséges, mivel a panaszok nem ideggyógyászati eredteűek. Immunológiai és ismételt reumatológiai vizsgálat közelebb viheti a betegség okához.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 05., 09:45; Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 09:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya