Zsibbadó nagylábujj

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A jobb nagylábujjam háti része már egy hete zsibbad. Egyetemista vagyok, és nyári munkában egész nap álltam egy szandálban, estére már igen kényelmetlen volt, az egész lábam fájt tőle. Ezen a nap majdnem rátoltak egy raklap toló "békát" erre a lábujjamra, de időben elléptem, így csak "hozzáért" legalábbis ezt éreztem. Mivel gerincproblémáim is voltak / vannak remélem a felületi zsibbadás nem utalhat gerincsérvre? Elmúlhat a zsibbadás magától? Egy másik problémám, hogy már egy éve elég mozgásszegény életmódot folytatok. Lehet ezzel kapcsolatos az, hogy nagyon könnyen elzsibbad a lábam, pl. vezetésnél, ha felteszem a lábam egy magasabb helyre, vagy ha keresztbe teszem. 1 évvel ezelőtt csak "normális" esetben zsibbadt el (elnyomott idegek) . Köszönöm válaszát: vass aladár

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza zsibbadó ujj témában

Kedves Aladár!

Nagy valószínűséggel a szandál megnyomta a nagylábujj érző beidegzését biztosító felületes bőrideg és ez okozza a zsibbadását, nem gondolnám, hogy a gerincpanaszaival van összefüggésben. Az, hogy könnyen elzsibbadnak a végtagjai, ha az idegek hosszabb ideig nyomás alatt vannak lehet természetes, de van egyfajta sokidegbántalom, mely öröklődő és ennek az enyhébb formája is okozhatja a fokozott zsibbadást. Ha továbbra is fennállnak ezek a panaszok, vagy fokozódnak, akkor keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 13., 15:50; Megválaszolva: 2009. július 13., 15:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Zsibbadó lábujj

Tisztelt doktor Úr!

Jobb lábamon a nagyujjam kb másfél napja zsibbad és be is van dagadva. Nem látható rajta "külsérelmi nyom", sem...

Véralvadásgátlás agyi trombózis
Üdvözlöm! 12 éve császármetszés után két héttel agyi infarktust kaptam. Utólag kiderültek az alábbi mutációk: MTHFR heterozigóta, Prothrombin...
örökölt migrén
Tisztelt doktor úr! 12 éves korom óta vagyok "migrénes", azóta vizsgálják, leleteim általában negatívak (labor, MR, CT, szemvizsálat, pajzsmirigy...
Arcomba száll a vér
Tisztelt Doktor Úr! Az első adag AstraZeneca oltás után 2 héttel gyenge, napokig tartó fejfájás jelentkezett főként a tarkóm tájékán, illetve...
Axonlaesio
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt egy évben rendszeresen zsibbadnak a végtagjaim, elsősorban a karjaim. Kisebb fokú bizonytalanságérzettel jár. A...