Neurológiai probléma?

Tisztelt Webdoktor!

Körülbelül két hete figyeltem fel arra, hogy elsősorban nemi aktus után addig amíg az erekcióm teljesen el nem múlik zsibbadó / bizsergő érzésem van a hímvesszőmben. Korábban ilyen nem volt (35 éves vagyok). Előszőr nem foglalkoztam vele, de mostanában normál körülmények között is előfordul, hogy jelentkezik ez a furcsa zsibbadáshoz / bizsergéshez hasonló érzés (szexuális inger nélkül is) . Borzasztóan zavar. STD szerintem kizárt. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ez a gerincsérveim miatt (van egy pár porckorongsérvem, amik okoznak néha gondot - bár mostanában éppen teljesen jól vagyok), lehet-e a dohányzás vagy stressz következménye? Potenciazavaraim nincsenek, fájdalmaim nincsenek (vizeléskor sem), a szexuális életem normális (jobb azért lehetne:)

Semmilyen külső nyom nincs, semmilyen fertőzésre utaló egyéb tünetem nincs. Csak ez a zsibbadás / bizsergés - olyan, mint, amikor az ember rosszul ül és elzsibbad a lába - ahogy kezd megindulni a keringés, ahhoz hasonló ez az érzés.

Kihez fordulhatok egy ilyen problémával? És mi lehet ez?

Válaszukat előre is köszönöm!

Attila

 

WEBBeteg szakértő válasza érző ideg témában

Kedves Attila! Nagy valószínűséggel a hímvessző érző működéséért felelős ideg kisfokú nyomódása okozhatja a problémáját. Ennek hátterében mindig helyi okot kell keresni pl. megnagyobbodott nyirokcsomó a lágyékhajlatban, kismedencében; az ideg lefutása mentén kialakuló enyhe gyulladás, esetleg túl szoros alsónemű viselése vagy nem megfelelő méretű óvszer miatti nyomódás. Ha csak erekció alatt lenne, akkor a hímvessző fokozott vérbősége is okozhatná.  Keressen fel egy urológust  a panszával, a szükséges vizsgálatokat Ő tudja elvégezni.  Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Megválaszolva: 2009. július 02.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Nagyon gyors fejrázás babánál
Tisztelt Doktornő! 10,5 hónapos unokaöcsém néha nagyon gyorsan rázza a fejét jobbra-balra. Többször láttam már ezt a fejrázást, pl. napközben az...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...