Ismeretlen eredetű jobb oldali hasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Már több mint egy éve gyötör egy olyan jellegű hasi fájdalom, hogy fél éve még a munkámat is ott kellett hagynom miatta. Voltam még tavaly decemberben vastagbél tükrözésen, feltöltésen, de ott nem látszott különös. A vékonybél passage-nál a vékonybél utolsó szakasza ödémásabb volt a megszokottnál, de a gasztroenterológus szerinte ez nem lehet oka a fájdalomra.Továbbküldtek nőgyógyászhoz, de semmit nem találtak. Mivel korábban volt egy hasi tükrözésem azt gondolták talán összenövés a felelős. Még egy hasi tükrözésem volt igy februárjában.Találtak (állitólag) egy endometriózis csomot amit eltávolitottak de a fájdalom nem szűnt meg. Később derült ki hogy ez a csomó valahol bal oldalon volt és nekem soha semmilyen problémát nem is okozott! Igy a fájdalom okára továbbra sem derült fény. A végén egy sebész felvetette talán vakbél igy még egy műtét és kivették. Telt múlt az idő de a fájdalmam még ezután sem múlt el. A fájdalom mindig jelen van és csupán fekvésre enyhül. Ha mozgok, rossz szögben ülök akkor csak rosszabbodik. Olyan mintha valami nagyon szúrna belülről és még a hasfalam is fáj. A fájdalom egész lent a szeméremdomb felett van de van amikor vagy felfelé vagy lefelé sugárzik. Székelés, vizelés közben is érzem mintha jobb oldalon valahol a medencémben iszonyatosan elszoritana valami.  Nagyon kétségbe vagyok esve, mert hiába veszek be fájdalomcsillapitókat nem használnak.Kérem, ha bármit tudnának javasolni nagyon megköszönném.Tisztelettel K Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fájdalom témában

Kedves Szilvia!

Az eddig elvégzett vizsgálatok alapján idegi eredetű fájdalomra gondolnék. Ennek megerősítésére illetve kizárására szóba jóhet egy kismedencei és derék-farcsont-táji MR vizsgálat. A testhelyzettel változó tünet miatt valóban lehetséges valamely kismedencei idegi plexus nyomás alá kerülése.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 16., 09:05; Megválaszolva: 2009. június 16., 09:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése