• Érszükületem van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elég gyakran elzsibbadnak a végtagjaim.Pl.ha keresztbe teszem a lábam percek alatt elzsibbad, van amikor éjszaka arra ébredek, hogy nem érzem a karomat.Szinte állandóan hidegek a végtagjaim.Télen zokniban alszom, annyira hideg a lábam és az egész testem fázik tőle.Kávézom (napi2)dohányzom(napi8-10szál).Lehet, hogy érszükületem van? Mit tehetek? Hova forduljak? Válaszát előre köszönöm! Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a lábzsibbadás témában

        Kedves Beteg!

        A lábzsibbadás és az éjszaka jelentkező panaszok nem az érszűkületre, hanem neurológiai tünetekre jellemzőek. Menjen el neurológushoz, vizsgálja meg, esetleg csináltasson gerinc MR felvételt, hogy kizárja a porckorong sérvet. A végtagok hideg-érzése általában immunológiai betegségekben jelentkezik, de lehet érszűkület tünete is-általában diabeteses betegekben. Menjen el angiológus-belgyógyászhoz, aki mindezen kérdésekre megnyugtatóan tud válaszolni. Ha Ő úgy ítéli, akkor keressen fel érsebész szakorvost!

        Tisztelettel:Dr. Bodnár Fruzsina

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 19:08:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: