• Epilepszia gyanó a bambulás egy enyhe rosszullét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! 5éves kislányom van, kinek már harmadik alkalommal volt egyperces bambulása, vagyis enyhe rosszulléte. A bambulás szót arra használom hogy bágyadság, sápadság, olyan gyengeség, de pillanatok alatt elmulik nála.Volt egy ájulása de elöte vitamint kapott és azt gondoltam hogy megakadt a torkán, a sürgösségin megnézték a szívét, mellkasröngent csináltak. Az ájulása párpercig tartott utánna teljesen jó volt, a kislányom.Engem agaszt hogy most a vitamin vagy epilepszia lehetett, azóta kétszer volt de nem ájulása hanem ez a egyperces bátyadság.Nekem gyerekoromban epilepsziám volt nálam is egyperces bágyadság volt, gyógyszert szedttem, nem volt nálam rángatózás.a kislányomnál se volt ilyen rángatózás, nem habzott a szája, csak ez a pillanyatni bágyadság. Mit tanácsol? Köszönöm Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Andrea!

        Gyermekepilepszia szakrendelésre kérjen beutalót a háziorvosuktől. Ott a rosszullét pontos kikérdezésével különböző vizsgálatokkal (EEG, ha szükséges koponya MR) megerősíthetik a feltételezett epilepszia lehetőségét vagy elvethetik azt. Biztosat csak akkor fog tudni, ha végigjárják ezt az utat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:27:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: