• Írásgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő! Panaszaim több mint két éve kezdődtek. Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy nem tudom fogni a tollat írás közben. Az orvos tetániát állapított meg. Aztán jelentkeztek olyan tünetek is, hogy alig bírtam emelni a lábam, "érzéketlenné" vált járás közben. Azóta fájnak az izmaim a lábaimban, karjaimban, az ujjaim. A végtagjaim évek óta hidegek, van amikor estére enyhén belilulnak a kezeim, de ez el is múlik. Nehezen tudok koncentrálni, az emlékezőképességem is sokat romlott. Többféle vizsgálaton vettem részt, és azok eredményei mind jók, kivéve az EMG-t. Esténként erős szívdobogásom van, rosszul alszom, és reggel úgy ébredek, mintha összevertek volna, annyira nehéz a testem. Néha a beszédemen is észreveszem, hogy kihagyok betűket, vagy kétszer ismétlek meg szótagokat. Azt mondja a háziorvosom, hogy kialakulóban lehet valami autoimmun betegség is. Valójában nem tudom mit csináljak, néha azt hiszem, csak képzelem már a tüneteket is. Várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a tetánia témában

        Kedves Kérdező!

        Semmilyen konkrétumot nem írt, így elég nehéz válaszolnia a kérdésére. Nem tudom, hogy a tünetei féloldaliak-e vagy szimmetrikusak, nem ismerem pontosan a vizsgálati eredményeit, és azt sem tudom, hogy az ideggyógyász a vizsgálatával mit talált. Az alvászavara, az időszakos szívdobogásérzés lehet pszichés tünet, szorongáshoz, feszültséghez kapcsolódhat. A koncentráció zavara is lehet pszichés tünet. Írjon kicsit részletesebben, akkor talán tudok válaszolni Önnek.


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-05 21:10:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés