• Szívbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sok kérdésem lenne, de az egyik nagyon fontos kérdésem a következő: 2 hete arccsontörésem volt, amit műteni kellett. (horogkiemelés) Mellkas röntgent csináltak és ezt írták rá: Szív kicsiny, gracilis aorta. Mit jelent ezt pontosan? A másik kérdésem, hogy okozhat-e szédülést a két hete eltört arccsont,/2 napja néha megszédülök, a műtét 5 napja volt/ balesetet szenvedtem és nagy ütés érte a fejemet. Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a arccsonttörés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Arccsonttörést követően előfordulhat átmeneti szédülés, részben az ütés okozta sérülés, részben a megváltozott orrlégzés miatt. Remélem amire válaszom megkapja, a panaszai már csökkentek.
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Lengyel Csongor  fül-orr-gégész

         

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy a szív kicsiny és az aorta gracilis (vékony) nem jelent kórosat. A szédülését okozhatja a balesetben fejet ért trauma is. Ha szédülései nem csökkennek neurológiai vizsgálat javasolt.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-16 22:07:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés