Gliosis meningeoma műtét után.

Kedves Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy páromnak 2023. Májusában volt egy műtétje. Egy meningeomát távolították el. Most volt egy 6 hónapos MRI vizsgálaton és azt írták a papírra, hogy poszt operatív státusznak megfelelő állapot. Viszont egy valamit nem értek. Jobb oldalon frontálisan 2 cm legnagyobb átmérőjű postoperatív állománydefectus ábrázolódik melynek széli része mentén max 1cm széles sávban T2 súlyozott Flair képeken magas jelű gliosisnak megfelelő szignál követhető. Mi az a gliosis? El fog múlni? Normális ilyen műtét után? Okozhat e valamilyen más problémát? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Vigh Éva válasza gliosis témában

Kedves Kérdező! A gliozis-hogy nagyon közéthető legyek-az agyállomány hegesedése. Az idegrostok ezzel regálnak a mechanikus ingerre-Műtéti behatolás-vágás.Ez marad. Az esetek nagyon nagy százalékában ez nem szokott semminemű kellemetlenséget sem okozni. Üdvözlettel: dr. VÉ

Megválaszolva: 2023. november 11.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...
Kézzsibbadás/ érzékvesztés vibrációtól
Kedves Doktornő, Úgy kb másfél hete egy csiszológéppel dolgoztam itthon úgy 3-4 órán keresztül. Ahogy ilyenkor lenni szokott, munka után zsibogott a kezdem a...