Vérvételi eredmény

Üdvözlöm . Érdeklődni szeretnék hogy a vérvételi eredmény a páromnak elméletileg nem jó! A CK eredménye 4000 lett ami a háziorvos szerint magas. Előtte egy héttel volt edzeni Hetfőn este és Kedd reggel . Nyújtani és bemelegíteni nem nagyon szokott . Vérvételi eredménye volt még a covid előtt de ott rendben volt minden , bár akkor nagyon nem is sportolt . A doktonő Neurológushoz küldte tovább. Létezne hogy az edzés miatt lett ilyen magas a CK érték? A többbi értéket is elküldöm GOT (ASAT) 86 U/L GPT (ALAT) 79 U/L Laktát dehidrogenáz (LDH) 516 U/L Keratinkináz (CK) 4127 U/L Neutrofil granulocita 36,8 % Limfocita 52,20 % MCV 98,0 fl Fajsúly >1030 G/l Köszönöm válaszát Tisztlettel: Szabó Csilla

Dr. Fehér Gergely válasza CK emelkedés témában

Kedves Kérdező!

Első körben célszerű a CK értéket kontrollálni, leggyakrabban a magas értékek oka izomsérülés illetve pajzsmirigy betegség. Amennyiben a férjének tünete nincs (izomfájdalom, gyengeség stb), neurológiai szempontból nagy aggodalomra okot nem látok, de laborkontroll mindenképpen szükséges.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. augusztus 11., 12:09 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 11., 17:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?
Látászavar
16 éves korban (1964 körül) "Aurás (scotomás?) migrain, zsibbadással, hányással, elesettséggel. Kórház, neuraszténia dg-sal. Látászavar...