MRI lelet értelmezése

Tisztelt Doktor úr! MRI leletem értelmezésében szeretném kikérni a véleményét! Az extracerebralis liquorterek normális tágasságuak. Az agykamrák megtartott helyzetűek és tágasságúak, az oldalkamrák symmetricusak. Intracerebralisan vérzés, ödéma, térfoglalás, vascularis laesio, demyelinistío vagy egyéb jellegű kórós jelintenzitás eltérés nem mutatható ki. A középvonali struktúrák épek, a sella nem nagyobb. A ponto-cereberallis szöglet mindké oldalon szabad. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A foramen magnum szabad. Az ethmoidealis sejtek fala mentén mérsékelt mucoperiostealis megvastagodás mutatkozik. Egyebekben az orrmelléküregek légtartóak, nyálkahártyájuk megtartott. Az orbiták régiójában a készült mérésekkel kórós nem igazolható. Vélemény: Ethmoiditis chr. A Belsőfülek regiojának megítélésére a vizsgálat nem teljes értékű. Klinikum függvényében a kiságy-híd szögletre centrált MRI vizsgálat elvégzése megfontolandó! Ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza belsőfül MR témában

Kedves Kérdező!

Nem tudom, mi okból készült az MR, mi volt az Ön panasza. A lelet negatív, eltérés nincs rajta. A írja a vélemény ha esetleg belsőfül megbetegedés lehetősége merül fel, akkor célszerű speciális, belső fül MR vizsgálatot készíteni. Megjegyezném, hogy eddigi pályafutásom során 3 belsőfül betegséget láttam, szakirodalmi adatok alapján is előfordulása nagyon ritka. Célszerű első körben egyeztetni a vizsgálatot kérő orvossal.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. május 30., 10:48 ;Megválaszolva: 2022. június 03., 08:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Ez lehet az SM-től?
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja diagnosztizáltak nálam SM-et. Egy hete arra keltem, hogy homályosan látok, szemnyomáést érzek. Másnapra...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat