SM beteg lennék?

Üdv, Szorongásos tüneteim vannak több mint 10 éve. Pánikrohamok, amiket leküzdöttem, de az általános szorongas visszater. Sajnos hipochonder is vagyok. Jelenleg azon kattog az agyam, hogy SM beteg vagyok. Néha szédülök és olyan zombi akkor éreztem magam, a vas tesztem pozitív lett, úgyhogy megyek vérvételre, mert volt már ilyen és akkor is vashianyos voltam. Ma szemeszeten voltam, mert fajt a szemem, homályos latassal de csak a szemem romlott a rengeteg szamitogepezestol. A klima miatt sokszor fájnak az ízületeim és a home office miatt,hogy hol ágyban hol ülve dolgozom enyhén szólva fájnak a kezeim, sokszor nehéznek érzem őket. A nyakam és a vállam mintha minden nap elaludnam. Néha érzek bizsergest a lábaimat, kezeimben de ezek elmúltak, főleg akkor ha nem foglalkozom velük, ha rakattanok a témára, hogy SM beteg vagyok akkor a zsibbadas és nehéz végtagokat- minden tünetet tudok produkálni. Igaz, hogy fáradt vagyok de nem alszom túl mélyen mostanában és a munkahelyvaltas és családi gondok is megviseltek az elmúlt időben. 4 hete fajt a hasam es azt hittem epe vagy majd és annyira fajt, hogy elmentem hasi uh-ra ami negatív lett. Lehet SM re utaló tunet vagy ez inkább a hipochondria? Helytelen testtartás miatt fájhat Néha a karom, lábam és lehet hangyazas erzes ami pár perc alatt elmúlik? Nagyon félek az SMtol es nem akarok 34 évesen ilyen diagnózist kapni. Nagyon köszönöm válaszát!

Dr. Fehér Gergely válasza sclerosis multipex témában

Kedves Kérdező!

A leírt, igen sokrétű panaszok inkább testi, semmint lelki eredetűnek tűnnek. Amennyiben ez Önt megnyugtatja, egy koponya MR tisztázni tudja a dolgokat.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. május 08., 16:09; Megválaszolva: 2022. május 09., 19:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Klinikailag izolált syndroma?
Tysabri
Sclerosis Multiplex-es beteg vagyok. Azt szereném kérdezni a Tysabri-n javit-e az állapotomon? Betaferont használok 1.5-éve de nem használt nekem.1.5...
Autoimmun betegség öröklődése
Jó napot kívánonk! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy férjem I.cukorbeteg. A családjában senkinek nincs cukorbetegsége még II. típusu...
Sclerosis multiplex és...
kérdésem az lenne hogy a betegségem következményeként vizeletcsepegést tapasztalok. A szteroidos kezelések után ez elmúlik majd ahogy romlik az...