Lelet magyarázat

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve volt egy nagyon erős fejfájásom ami látás és enyhe beszédzavarral társult. Akkor betudtam annak, hogy rettenetes stressz alatt voltam, 440 főt kellett vezetőként elküldenem. Nemrég egy stresszes helyzet után ismét előjött a látászavar (vibráló beúszás a jobb oldalon) de nem tartott sokáig. Megijedtem, ezért elmentem neurológushoz, aki aurás migrént állapított meg, de koponya mr-t is javasolt nehogy SM legyen. Megjött az eredménye: Minden épnek volt írva, kivéve: a jobb oldali sinus sigmoideus területén flow void található. A vélemény pedig: intracraniális kóros MR jel nem igazolódott. A jobb oldali sinus sigmoideus területén látott elváltozás felveti a sinus theombosis lehetőségét, kontrasztanyagos kiegészítés javasolt. Ön szerint agyi trombózisom volt? Tényleg csinálni kell kontrasztanyagos vizsgálatot? Várom válaszát, nagyon megijedtem… mit tudok tenni, hogy ne történjen meg mégegyszer?

Dr. Fehér Gergely válasza agyi vénás trombózis témában

Kedves Kérdező!

Tekintettel arra, hogy 2 éve is volt hasonló panasza, én is inkább az aurás migrén diagnózisra gondolnék első körben. Az agyi vénás trombózis dianózisa mindig fenntartásokkal kezelendő, szakavatott neuroradiológus kell ennek kimondásához, gyakori a fejlődési variáns illetve az áramlási műtermék, mely megtévesztheti a leletező kollégát. Javaslom vegye fel a kapcsolatot a vizsgálatot kérő orvossal és célszerű másodvéleményt kérni a leletről. Egyébként szerencsére az agyi vénás keringészavar jóindulatú betegség, ismétlődésének esélye is elhanyagolható.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26017760/

Üdvözlettel:

Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. december 16., 20:04; Megválaszolva: 2021. december 17., 09:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Véralvadásgátlás agyi trombózis
Üdvözlöm! 12 éve császármetszés után két héttel agyi infarktust kaptam. Utólag kiderültek az alábbi mutációk: MTHFR heterozigóta, Prothrombin...
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák