Lacunaris infarctus

Tisztelt Doktor Úr! Ma elestem, és egy kicsit szerencsétlenül ütöttem be a fejem, lett egy kis seb, ami miatt bevittek a klinikára, és csináltak egy CT-t is. Az ütéssel semmi komoly, jól vagyok, viszont a CT-n találták: "Mindkét oldalon a basalis ganglionok területén egy-egy apró lacunaris infarctus figyelhető meg. A periventricularis fehérállományban elszórtan néhány apró hypodenzitas figyelhető meg" a szöveg többi részében nincs rendellenesség. A jelentésbe beírták, hogy egy hét mulva keressem fel a neurológiai ambulanciát... Korábban volt itt egy erre vonatkozó válasz, amiben azt írták, hogy ezeket az infarctusokat magas vérnyomás és cukorbetegség okozza. Hálkistennek nekem egyik sincs, egy pár hónapos vérkép és rendszeres mérések alapján, továbbá szédülni sem szoktam... Fejfájásom van, de nem túl sűrűn, szóval semmi extra... Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire érdemes komolyan venni ezt a dolgot, és nagy baj lenne-e, ha nem mennék neurológushoz, amit feleslgesen nem szeretnék megtenni... Válaszát előre is köszönöm HI

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza lacunaris infarktus témában

Kedves Kérdező!

A leírt eltérések magasvérnyomás, illetve cukorbetegséghez társulnak leggyakrabban, de egyéb oka is lehet (pl szívritmuszavar stb). Célszerű komolyan venni a dolgot és szakemberhez fordulni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. augusztus 16., 18:50; Megválaszolva: 2021. augusztus 17., 13:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
lacunaris infarktus
midkét oldalon 4mm nagyságban következménye: a jobboldali végtagok koordinációs zavara, lehet gyógyitani?
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...