Zsibbadás, érzéketlenség

Tisztelt Foorvos Ur! Mar tobbszor irtam Onnek az elmult ev folyaman izomrangas miatt. Neurologusok egyontetu velemenye alapjan szorongas okozza ezeket a problemakat. 2 eng/emg vizsgalat is keszult fel ev kulonbseggel. Az elso az teljesen negativ lett, a masodik az Beningnus fasciculatio szindromat allapitott meg, egyebirant minden rendben van. 2 evvel ezelott koponya CT es MR vizsgalat negativ. Laborok 3-6 havonta keszulnek, ezek mind rendben voltak, neurologus marciusban vizsgalt, o ismet mindent rendben talalt. A kerdesem a kovetkezo lenne: Par napja/hete eszrevettem hogy a kezeim reggelente ebredes utan erzeketlenek, zsibbadnak. Ahogy megmozgatom oket, okolbe szoritom ez 1 percen belul teljesen elmulik. Valamint estenkent agyba fekve mobilozgatasnal, ha hosszabb ideig nem mozgatom a kezem, hanem csak a mobilt tartom, szinten el-el zsibbad a kezem, kimegy belole az ero. De mozgatasra szinten elmulik ez a panasz. A kerdesem az lenne, hogy bar tudom, hogy vizsgalat nelkul nem lehet diagnosztizalni, de igy leirva Onben felkelt e barmi betegseg gyanujat? Agydaganat, ALS betegseg? Tudniillik ezektol tartok a legjobban. Kertem mar kontrollra idopontot neurologushoz, de addig is szeretnek ez ugyben megnyugodni. Mi a velemenye Onnek? Hipochonder, szorongassal kuzdo ember vagyok. Remelem megnyugtato valaszat elore is koszonom.

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Ebből nehéz is bármit mondani. Mindenesetre szorongása messze meghaladja a normális szintet, javasolt pszichológusi/pszichiáteri segítségét kérni, hiszen nem lehet egy életet saját maga folyamatos megfigyelésével leélni, mindig rettegvén valamilyen betegségtől.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 03., 09:06 ;Megválaszolva: 2021. június 03., 15:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Mi lehet a gyakori izomrángás és...