Mi lehet a gyakori izomrángás és zsibbadás lehetséges okai?

Tisztelt Doktorúr/nő! Olyan panaszokkal fordulnék önhöz hogy elég gyakran van izom rángásom valamint zsibbadás érzettem általában az arcom egész területe és a jobb kezem szokott sűrűbben. van olyan is amikor gyengén szédülök is.Valamint sokszor forrónak érzem a fejem pedig nincs akkor lázam. Ezen kivűl már körülbelül 2 hete rossz a közérzetem valamint gyengének érzem magam. Másfél hónapja volt egy hátfájással kezdődő 4 napig tartó belázasodásom amely átlag 39 fokos lázzal járt majd az utána való jó pár napban még nagyon erőtlennek éreztem magam lehet hogy itt történt valami ezt azért írtam le. A pulzusom az mindig 100 körüli, 110-125 ös vérnyomással, a testhőm 36,8-37,2. között szokott alakulni. Valamint étvágytalanságom is van ez miatt fogytam is 1-2 kgot. A hátam középtájt elég sokszor szokott fájni de ez az űlő munkavégzés miatt is lehet. Elég stresszes életvitelem van ezért minden nap szedek MagneB6 vitamint. Voltam orvosnál ott csináltak egy vizelet tesztet is ahol minden érték megfelelő volt. Az lenne a kérdésem Doktorúr hogy ön szerint mi állhat a panaszaim mögött? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Ebből nehéz bármit is megállapítani. Célszerű lenne első körben egy nagylabor elvégzése, benne pajzsmirigy-hormon meghatárolással is. COVID fertőzésen nem esett át esetleg? Célszerű lenne háziorvossal/szakorvossal egyeztetnie testhőmérséklet és pulzuseltérései okán.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. április 30., 15:12; Megválaszolva: 2021. április 30., 19:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, azért fordulok Önhöz, mert január óta járom a kálváriámat. Sportolás (kocogás) után jelentkeztek a panaszaim....