Vascularis mailformatio

Tisztelt Doktor úr! Egyeb kivizsgálás miatt agyi MR készült 2019-ben,melynek során ezt a diagnózist kaptam: periventricularisan és subcortticalisan 1-2 apró kóros jellegű laesio detectalható,melyek vascularis eredetüek lehetnek.Kontrasztanyag adását követően jobb oldalon a temporalis lebenyben 15x15 mm átmérőjű területen szabálytalan tubuláris képletek ábrázolódnak,melyek vascularis malformatiot jelezhetnek (AVM lehet) .2019 óta 2x került sor mr- vizsgálatra nyomonkövetés miatt, az adott képletnek a méretei nem változtak.Fejfájás,szédülés nem jellemző.Éjszaka időnként kézzsibbadásra ébredek és olyankor is zsibbad ha pl huzamosabb ideig tartok valamit a kezemben.Neurológusom szerint (egy Szabolcs megyei kiskórházban) nincs okom aggódni,de mégis aggaszt a dolog a képlet mérete miatt.Mire számíthatok? Okozhat-e problémát? Mire készüljek? (Magas vèrnyomás miatt szedek gyógyszereket) .Mielőbbi válaszát hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A leírt elváltozás nagy valószínűséggel nincs összefüggésben kézzsibbadásos panaszaival. Az érfejlődési rendellenesség okán idegsebészeti konzultáció szükséges a továbbiak megítélése céljából (ha még eddig nem volt).

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. február 21., 11:08; Megválaszolva: 2021. február 21., 16:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...