Creutzfeld - Jakob szindroma lehet ez?

Tisztelt Doktorno, A problemammal nem tudom biztosan, hogy neurologushoz, vagy pszichiaterrel kellene fordulnom, ezert most csak leirom a helyzetet. Nagyjabol 2 honappal ezelott volt egy 3 napig tarto almatlansagom. Nagyon nehezen tudtam elaludni, es volt nap, amikor csak 3-4 orat sikerult aludnom. Ez a helyzet azota rendezodott, 6-8-10 orakat alszom, es az elalvas sem okoz gondot. Ez semmilyen "segitseget" nem igenyel, sem veny nelkuli, sem venyre kaphato gyogyszert nem hasznalok. Viszont, az a par nap eleg volt ahhoz, hogy egyfajta panikbetegsegbe forduljon ez az egesz. Azon a par almatlan ejszakan eljutottam oda, hogy almatlansagot nagyon ritka esetekben a Creutzfeld - Jakob betegseg is tud okozni. En elhitettem magammal, hogy nekem ez a betegsegem, es nem sok idom van hatra. Ezres nagysagrendben olvastam el errol a betegsegrol anyagokat - olyan helyekre eljutva, mint az uj-zelandi orvosi eseteket leiro arhcivum -, egyszoval maniakusan kerestem, hogy nekem valoban ez a bajom. Ez teljesen megmergezte az eletemet. Ez eddig nyilvan pszichiatriai korkep, de en mindenkeppen szeretnem, ha egy neurologus valaszolna arra a kerdesre, hogyha 2 honap elteltevel (az almatlansaghoz kepest) semmilyen tunetem nincs, akkor kizarhato ez a dolog? Nincs egyensuly zavarom, nincs jarasi problemam, a rovid es hosszu tavu memoriam sertetlen (132/147 pont rovidtavu memoria teszten, ahol nagyjabol 92-97 az atlag) , reflex idom 300ms alatt, finom motorikus mozdulataim sertetlenek, a munkam soran 12 embert vezetek, 2 nyelvet hasznalok, ezzel sincs gondom, IQ tesztek 118-126 koze esnek amiket kitoltottem az elmult hetekben (komoly teszteket) , nincsenek akartatlan mozgasaim, nincsenek izomrangasok, csaladom semmifele szemelyiseg valtozast nem eszlel rajtam, egyszoval semmi. De en megis folyamatosan arra gondolok, hogy bizonyara CJB-ben szenvedek. 41 eves vagyok, (statisztikailag a CJB-re az eselyem ahogy szamoltam 1 a 140 000 000hoz eletkorom alapjan) csaladban soha nem fordult elo prionbetegseg, soha nem eltem Nagy Britanniaban (vCJB miatt irom) , soha nem volt olyan mutetem vagy beavatkozas, ahol prionnal fertozott orvosi muszerrel erintkezhettem volna, marha husbol pedig nagyon ritkan fogyasztok, akkor is megbizhato forrasbol, es csak izomhust, semmifele velot, vagy agyat tartalmazo termeket nem. A kerdesem az lenne, hogy ezen tunetek hianyaban, az almatlansag ugyeben kizarhato ez a ritka korkep?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza betegségtől való félelem témában

Kedves Kérdező!

Látom,mennyire alaposan felkészült a szóban forgó betegségből, és tanulmányozta az interneten elérhető irodalmat.Végül azt is helyesen állapította meg, hogy egyfajta pánik,pontosabban kényszerbetegség.Nosophobia,rettegés egy képzelt betegségtől.Mielőbb jó lenne kikerülnie ebből a nem veszélytelen állapotból.Feltételezem, hogy a két hónappal ezelőtti álmatlan éjszakákat valamilyen pszichotrauma okozhatta, esetleg kimerülés, egyéb stressz.Ehhez a ponthoz kéne visszatérnie,elemezni újból, hogy akkor pontosan mi történt.Pszichiáter, vagy pszichológus segíteni fog a szálakat "kibogozni",a pontos válaszokat megtalálni, hogy visszanyerje az egyensúlyát.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 29., 13:39; Megválaszolva: 2021. január 30., 07:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?