Gyűrűs és kisujj szüntelen zsibbadásának mi lehet az oka?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 2 hete szüntelenül zsibbad a gyűrűs és a kisujjam a bal kezemen, sajnos nem tudom mitől lehet, már arra is gondoltam, hogy beüthettem, csak nem emlékszem rá. Már olyannyira zsibbad, hogy ezekkel az ujjaimmal tompán érzek. Azonban fogni, használni, behajlítani teljesen jól tudom. Vitaminokat rendszeresen szedek, újabban B-vitamint is, hátha. Ön szerint mitől lehet? Ha nem múlik, mindenképp elmegyek vizsgálatra. Válaszát előre is köszönöm! -Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A kisújj és a gyűrűsújj zsibbadása a kéz izmait ellátó perifériás ideg, a nervus ulnáris érő részének izgalmi állapotát jelzi.Féloldalon többnyire valamilyen nyomás váltja ki.Ez az ideg több szakaszán is kialakulhat lefutása során, például a csukló, vagy a könyökízületi szakaszon.De jelezheti a felsőbb idegfonatok, az ideggyök területén lévő problémát is.Tartós fennállása esetén valóban meg kéne határozni a sérülés helyét és jellegét, ehhez neurológiai vizsgálat, EMG,ENG műszeres vizsgálat szükséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 21., 17:54; Megválaszolva: 2021. január 23., 06:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?