MR lelet értékelése bizonytalanság érzéssel kapcsolatban

Tisztelt Doktornő! Kb. 4 hónapja tartó, járás közbeni bizonytalanság érzésem van, melynek ortopédiai kivizsgálása folyamatban van. Az alábbi MR szakvélemény alapján tisztelettel kérdezem, hogy lát-e neurológiai szempontból kezelendő okot. A válaszát köszönöm. Koponya MR vizsgálat: -------------------------- Natívan T1 súlyozott sagittalis síkú, majd T2 súlyozott, SWI és DWI axialis síkú, valamint coronalis síkú FLAIR felvételeket készítettünk. Az intra - és extracerebralis liquorterek normális tágasságúak. Az agyállományban kórjelzõ értékû jeleltérés nem figyelhetõ meg. A perivascularis terek helyenként tágabbak. A diffuziós sorozaton kóros jelnövekedés nem ábrázolódott. Az SWI sorozaton vérzésre, éranomáliára jellemző jelmentes terület nem figyelhető meg. A vénás sinusokban kóros jelnövekedés nem látható. A bal sinus transversus gracilis. A melléküregek és pyramis csontok légtartóak. A jobb sinus maxillaris felső fala mentén kb. 1 cm-es cysta ábrázolódik. A pyramis csontok légtartóak. Vélemény: Kórjelző értékű állományi eltérés nem mutatható ki. Bal sinus transversus hypoplasia. Cysta sin. max. l.d. Nyaki gerinc MR vizsgálat: ------------------------- T1, T2 súlyozott STIR sagittalis síkú, T2 súlyozott coronalis síkú felvételeket készítettünk a cranio-cervicalis átmenettől a Th.IV. csigolyákig. Axialis síkú T2 súlyozott felvételeket készítettünk C.III-VII. intervertebralis rések magasságában. A gerinc íve diszharmónikus, enyhén balra convex, nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek kissé megnyúltak. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián csökkent. A C.V. discuson medialis protrusio látható, mely a gerinccsatornát enyhén szűkíti, a myelont nem éri el. A myelonban kóros jeleltérés nem detektálható. Vélemény: Kezdődő spondylosis. Polydiscopathia. Protrusio medialis disci C.V. Háti gerinc MR vizsgálat: ------------------------------ T1, T2 súlyozott STIR sagittalis, T2 súlyozott coronalis síkú felvételeket készítettünk a C.VII. csigolyától az L.I. csigolya magasságáig. Axialis síkú T2 súlyozott felvételeket készítettünk a háti szakaszról. A gerinc íve diszharmónikus, enyhén jobbra convex. Az alsó háti szakaszon a kyphosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak, helyenként mérsékelt osteophytosissal. A Th .IX. és XII. csigolyák felső zárólemeze hullámos kontúrú, apró schmorl herniával. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián csökkent. Érdemi discus elõboltosulás, hernia nem figyelhető meg. A myelonban kóros szerkezeti eltérés nem ábrázolódott. Vélemény: Spondylosis. Th.IX. és XII. Schmorl hernia. Polydiscopathia. Hernia nem mutatható ki.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza járásbizonytalanság témában

Kedves Kérdező!

A koponya MRI lelet minden szempontból negatív. A nyaki és háti gerincen vannak degeneratív jellegű eltérések, de ezek a járásbizonytalanság okát nem magyarázzák.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 18., 14:29; Megválaszolva: 2021. január 19., 11:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?