Folyamatos Szédülés

Kedves Doktornő! A múltkori válasza: Kedves Kérdező! Először is le kéne szögezni, hogy a szédülés érzése nem szisztémás jellegű. Nem utal központi idegrendszeri strukturális zavarra.Nem állandó, fekvő és ülő helyzetben nem jelentkezik.A koponya MRI vizsgálat részletesen leírja az agy anatómiai képleteit, melyek minden szempontból épek. A PICA (artéris cerebri posterior inferior) a kisagyat ellátó egyik ér. lefutása során kereszteződik ugyan a hallóideggel, de semmi nem utal arra, hogy ennek során un. neurovasculáris kompresszió keletkezne.Ez csupán a CT-t leletezú röntgen orvos feltételezése. A magam részéről a panaszát vérnyomásingadozásával hoznám összefüggésbe, konkrétan azzal, hogy orthostatikus helyzetben a nyomás lecsökken.Ezt okozhatja például az Ön által szedett gyógyszer mellékhatása is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna Erre szeretnék válaszolni illetve megköszönni a válaszát segítségét. Tegnap készült ismét a PICA miatt egy koponya CT. Ez is kizárja a szédülésemet? Illetve a PICA miatt tegnap készült egy koponya CT annak az eredménye: A VIZSGÁLAT MEGNEVEZÉSE: CT Koponya natív + CTA KLINIKAI ADATOK ÉS A VIZSGÁLAT INDIKÁCIÓJA: Willis kör állapota? RÉSZLETES LELET: A középvonal megtartott. A felületi liquortér normális tágasságú. A IV. agykamra középállású, tágassága rendes, a supratentoriális kamrarendszer szimmetrikus, nem tágabb. Vérzésre, friss ischaemiás laesióra, térfoglalásra utaló jel nem látszik. Kontrasztanyag adását követően kóros densitás változás nem figyelhető meg. A nagy vénás sinusok kontraszt telődése rendes. Az bal ACA A 1 szakasza hypoplasiás, az a.communicans anterior nem ábrázolódik, közös A 2 figyelhető meg. Az intracranialis artériák lefutása, tágassága egyebekben szabályos. Körülírt szűkület illetve tágulat az ereken nem látható. Az orrmelléküregek és mastoideális sejtek légtartóak. RADIOLÓGIAI VÉLEMÉNY: Az ACA variációja, azygos ACA ábrázolódott. VIZSGÁLATI TECHNIKA: Natív, artériás angiográfiás, valamint posztkontrasztos (Omnipaque 350) sorozatok készültek az agykoponyáról. Készülék: GE Discovery Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Szabó Zsolt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Koponya MRA témában

Kedves Kérdező!

A második vizsgálaton leírtak az agyalapi érrendszer fejlődési variációjának felelnek meg, az Ön panaszaival nincsenek összefüggésben.Az első válaszomban leírt tanácsaimat továbbra is fenntartom.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 16., 10:00; Megválaszolva: 2021. január 17., 06:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?