Felkeressek egy neurológust

Tisztelt Doktornő!Nagyon hosszú lenne minden problémám leírni így csak dióhéjban szedem össze. 31 éves nő vagyok átlagos,normális életet élek.Pár éve észrevettem,hogy bizonyos hangok zavarnak mint pl.a csámcsogás rákerestem az interneten és megtaláltam a mizofóniát minden tünete illik rám,fülsípolást is gyakran hallok. A következő probléma,idén nyáron kezdődött járás közben napi 1-2 alkalommal szédülés fog el olyan “mindjárt elájulok” érzés amit nem tudok hova tenni. A legrégebbi tünetem ami tinédzser korom óta megvan a fejrángás.Ritkán fordul elő,csak erős érzelmi állapotban mint pl.ha rámnéz egy férfi aki tetszik érzem a fejremegést.Gyermek korom óta van alvásparalízisem is 2-4 havonta 1x alvásparalízisnek gondolom,de olyan érzés mintha fel akarna robbani az agyam elkezd úgymond “lüktetni” egyre hangosabban én pedig üvöltök álmomban persze tudatomnál vagyok és érzem a nyomást a fejemben ami egyre nagyobb majd egy ponton mikor úgy érzem na most kapok agyvérzést,akkor megszűnik.Édesanyám epilepsziás volt a szüleim elváltak mikor 5 éves voltam Apukám nevelt szigorúan igy jó tanuló voltam,nem voltam problémás gyerek.Doktornő Ön mit javasol?menjek el orvoshoz?mik lehetnek ezek a dolgok amiket leírtam?igazából nem akadályoznak a mindennapi életben,de csak motoszkál a fejemben,hogy mivan ha “nem vagyok ép elméjű”...mint ahogy az elején írtam 31 éves nő vagyok nemrég férjhez mentem családot is szeretnék,jó munkahelyen dolgozom,az életem rendben van. Köszönöm szépen előre is a válaszát,üdvözlettel: D.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a témában

Kedves Kérdező! Leveléből elég komoly aggodalom, félelem és bizonytalanság árad.Természetesen a leírt panaszai jelentős életminőség romlást okoznak, ha nem is okoznak súlyosabb,látványos fizikai tüneteket. Elsőként neurológiai vizsgálatot javasolok,ami az epilepsziás betegséget hivatott kizárni.Ha ennek az eredménye negatív lesz, második lépésként pszichiátriai vizsgálat,véleményezés szükséges,hiszen a tüneteket orvosolni kell. Mindez azért fontos,hogy valóban teljes értékű életet élhessen. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 21., 07:36; Megválaszolva: 2020. december 21., 16:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése