Agyi gócok

Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! A problémám 2020 augusztusának végén kezdődött. Egyik pillanatról a másikra a bal szemem ahogy a későbbiekben kiderült, kb 50%-ra romlott. Szemészeti vonalon indultunk el a kivizsgálásokkal, de viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem ott van a gond. Ezután neurológiai kivizsgálásra küldtek (szeptember 14), ahol a kontraszt anyagos mr vizsgálaton megállapították, hogy a periventricularis fehérállományban, az oldalkamra szintjében több 5-9 mm-es Flair szekvenciában jelgazdag góc különül el. Demyelinisatios betegség irányában szükséges a kivizsgálás, aktivitás nem volt igazolható. A tünet maradt, a látás nem javult (mostanáig sem). Ezután lumbálást (szeptember 28), követően a liqour leletben a liqour IgG értékénél volt eltérés, illetve 4-es típusú fehérjeképet mutatott, tükörkép mintázatot, és szisztémás gyulladás jeleit. Ezzel az sm-et mint legfőbb gyanút az orvosom kizárta. Kaptam Solumedrolt vénásan, de ez sem változtatott semmin. Lyme kór negatív. Volt egy mellkasröntgen(10.21) ami szintén teljesen negatív, és egy újabb mr nyaki gerinc területen, ami szintén negatív. (11. 26) A látásom nem javult, viszont a napokban a tarkómban megnagyobbodtak és fájnak a nyirokcsomóim. Itt tartunk most, diagnózis nincs, ellenben az idő nagyon megy. Erről szeretnék kérni Öntől egy másodvéleményt. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a demyelinizációs betegség témában

Kedves Kérdező! Leírása alapján,- mely nem teljesen hiteles szakmailag-, a magam részéről demyelinizációs betegségre gondolnék.Ezt az MRI és a liquor immunológiai vizsgálat is elátámasztja. Ennek ellenére lehetséges, hogy a szemészeti probléma más természetű, de sajnos ennek a vizsgálatnak az eredményét nem írta meg.Ez magyarázná azt, hogy a steroid adására a látása nem javult. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 15., 15:34; Megválaszolva: 2020. december 16., 07:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés